Duiken A
       
         

De Costa Brava is zeer bekend om haar uitstekende mogelijkheden voor de onderwatersport. Dit maakt haar tot één van de belangrijkste duikbestemmingen van het westelijke Middellandse Zeegebied. Ieder jaar bezoeken duizenden duikliefhebbers de wateren van deze regio.

 

 

De kust biedt geweldig mooie onderwaterlandschappen met een rijke flora en fauna. Vele duikstekken zijn nog altijd intact, zodat er nog gemakkelijk soorten te zien zijn als congeralen, morenen, langoesten en kreeften, schorpioenvissen, octopussen, lipvissen en sepia´s. Tapijten van gorgonias in vele verschillende kleuren bedekken de bodem en in het blauwe licht kan men scholen van barracuda's, brasems en baarzen voorbij zien trekken. Voor de liefhebbers van fotografie is het een uitstekende plaats om o.a. een grote variëteit te aanschouwen van naaktslakken en anemonen.

 

 

Vooral het natuurreservaat de "Medas-eilanden", bij L’Estartit heeft een grote diversiteit aan flora en fauna. De eilanden zijn beschermd sinds 1990 en het is er strikt verboden om de natuur te verstoren. Hierdoor is het visbestand geweldig gegroeid. De vissen zwermen voortdurend om u heen. Optimaal voor foto- en/of videografen!!! Er is veel te zien voor duikers van elk niveau. Er zijn plaatsen waar men al heel mooi kan duiken op 10 of 15 meter en andere waar men desgewenst een diepere duik kan maken. Er zijn ook enkele grote grotten. Omwille van de speciale bescherming als natuurgebied zijn er ook enige beperkingen opgelegd. Elk duikcentrum mag slechts 50 duikers per dag naar de eilanden brengen. Het is dus aangeraden, om tijdig uw duiken te reserveren als men bij de Medas-eilanden wil duiken.

 

 

Er zijn echter ook nog vele andere mooie duikstekken langs de kust (o.a. bij Begur zelf, Tamariu, Aigua Freda, Aigua Blava, Llafranc, Calella de Palafruguell, L’Escala en Palamos), dus u kunt altijd wel ergens terecht. Bij Llafranc bijvoorbeeld liggen op 5 minuten varen 3 riffen met dieptes van 30 tot 54 meter. Hun wanden zijn volgegroeid met rode en gele gorgonen, anemonen, verschillende sponssoorten en spirograven. Ook de kloven van Tamariu zijn de moeite waard. Grote zeebaarzen zijn daar de attractie en ook hier enorm veel kleuren. In de buurt van Palamos ligt een wrak, de BOREAS.

Hieronder vind u enkele links naar duikscholen in l'Estartit

El Rei del Mar || Hotel les Illes || CalypsoDiving || MedAqua